Top 7 gadgeturi medicale pentru monitorizarea sanatatii acasa la tine

Problemele medicale pot apărea în orice moment din viață, fie că este vorba de o banală răceală, fie de o cronicizare a unei boli netratate. Este un fapt pe care toți îl știm. De la modul în care corpul nostru reacționează la schimbările bruște de temperatură, la apariția febrei, alergiilor, durerilor sau chiar a accidentelor vasculare cerebrale, trebuie să fim capabili să facem față tuturor acestor situații, indiferent dacă ajutorul medical profesional este aproape sau nu.

Cu atât mai mult în cazul unor boli deja existente sau pentru prevenirea unor eventuale riscuri, este bine să știi să-ți evaluezi starea de sănătate. Dar, probabil că te întrebi ce dispozitive medicale ar trebui să avem întotdeauna la îndemână acasă? Acum, majoritatea oamenilor au un termometru în casă, dar există și alte dispozitive medicale extrem de performante și utile care vă pot ajuta să vă monitorizați starea de sănătatea. 

Din fericire, unele dintre aceste gadgeturi medicale nu sunt foarte scumpe și pot fi achiziționate online fără probleme. Dacă în trecut doar medicul vă putea oferi informații despre starea de sănătate, în ziua de azi, este mai simplu ca oricând să vă verificați elemente vitale, cum ar fi tensiunea arterială, nivelurile de oxigen din sânge, temperatura corpului, în cel mai simplu mod.

Iată așadar lista noastră cu top 7 gadgeturi pentru monitorizarea sanatatii acasă la tine:

1. Termometru smart

Dispozitivul medical de bază, pe care orice persoană indiferent de vârstă este bine să aibă în casă, este un termometru de bună calitate. Extrem de necesarl în sezonul gripal, termometrul este util în multe situații când febra este unul dintre simptome, precum enterocolitele, infecțiile urinare sau insolația. Un termometru bun ne ajută să ne determinăm corect temperatura corpului, astfel încât să luăm măsurile de precauție necesare imediat. 

Thermo este un termometru smart non-contact care optimizează măsurătorile de temperatură pentru precizie și confort maxime. Procesul se face foarte simplu și într-un mod igienic, se apropie dispozitivul de frunte la o distanță de 5-10 cm, nivelul temperaturii apărând în câteva secunde prin simpla apăsare a unui buton. Poți lua temperatura copilului fără a-l trezi și fără a-l speria. Folosind o aplicație pe mobil poți avea un istoric al temperaturii precum și informații importante despre simptome și medicație. Astfel, îi poți oferi medicului informațiile cu mai multă acuratețe.

2. Pulsoximetru

Un pulsoximetru este un dispozitiv non-invaziv, care măsoară saturaţia oxigenului în sângele unei persoane, precum şi ritmul cardiac. Saturaţia de oxigen din sânge este măsurată prin exa­minarea hemoglobinei, care este pigmentul purtător de oxigen al celulelor roşii ale sângelui, ce oferă colorarea sângelui şi serveşte la transportul oxi­genului către ţesuturi.

Pulsoximetrul este ușor de folosit datorită sistemului tip clips, în general aplicat pe degetul pacientului. Valoarea saturaţiei de oxigen din sânge este exprimată în procente, o valoare normală fiind în general 97% sau mai mare.

iHealth Air este un dispozitiv medical, inteligent, cu care poți măsura saturația oxigenului din sânge, precum și pulsul. Este un indicator extrem de important pentru bolnavii cu afecțiuni respiratorii care pot afecta plămânii. Aceste măsurători te pot ajuta deopotrivă să înțelegi cum reacționează corpul la efort fizic, în special în cazul sportivilor, unde este importantă măsurarea nivelul oxigenului din sânge.

3. Tensiometru digital

Un tensiometru este un gadget medical extrem de util pentru cei care suferă de tensiune arterială ridicată sau scăzută, deoarece îi scutește de mersul frecvent la medic. În plus, un astfel de gadget smart îi ajută să păstreze o evidență a măsurătorilor TA în aplicația de pe smartphone, pe care le pot transmite regulat medicului, pentru o analiză mai complexă a stării de sănătate.

iHealth Neo BP5S este un tensiometru digital smart care permite măsurarea atât a tensiunii cât și a ritmului cardiac, iar rezultatele sunt vizibile pe ecranul integrat sau pe telefonul tău, în aplicația iHealth MyVitals. Monitorizează de la distanță evoluția sănătății pacienților, părinților sau a copiilor prin intermediul aplicației mobile.

 

4. Dispozitiv de monitorizare a somnului

Într-o lume din ce în ce mai complicată și stresantă, oamenii caută soluții la probleme aparent simple, dar vitale: somnul. O mare parte dintre oamenii moderni se confruntă cu tulburări de somn. Însă, ceea ce mulți probabil nu știu este că există mai multe criterii care trebuie îndeplinite pentru a satisface nevoile de somn ale corpului. Acestea includ să dormi la momentul potrivit, să dormi toate tipurile de somn necesare, să dormi suficient și bine. Dar dacă oricare dintre aceste căsuțe nu este bifată, acest lucru poate duce la apariția tulburărilor de somn. 

În sprijinul acestei probleme au fost create dispozitivele de monitorizare a somnului care colectează date din diverse etape ale somnului din timpul nopții. Aceste gadgeturi pentru monitorizarea somnului se conectează la o aplicație specifică pentru smartphone, afișând date privind somnul și sugestii pentru îmbunătățirea somnului. 

Withings Sleep îți va oferi o analiză a ciclului somnului (cât de profund dormi, somnul REM și cât de mult dormi), vei afla și care îți sunt bătăile inimii pe parcusul nopții și dacă sforăi. Dispozitivul folosește senzori de mișcare pentru înregistrarea respirației și mișcărilor corpului în fiecare ciclu de somn. Printr-o simplă setare, te vei conecta imediat la aplicația Health Mate pe smartphone pentru a vedea istoricul ciclurilor de somn.

5. Cântar inteligent

Urmărirea exactă a modului în care corpul tău se schimbă de la o perioadă la alta este secretul nu numai pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, ci și pentru a-ți îngriji sănătatea. Și, după cum probabil știi, simpla urmărire a greutății corporale nu este suficientă. Tocmai de aceea ai nevoie de ceva mai mult decât un simplu cântar de baie.

Un cântar inteligent este un analizor corporal complet care monitorizează mai multe aspecte: evidența greutății corporale, a procentului de grăsime, a masei musculare, a masei osoase și a nivelului de hidratare. 

Cantarul inteligent Nokia Body+ este un gadget care înregistrează toate informațiile în mod automat și îți oferă posibilitatea să ai toate măsurătorile la tine prin intermediul telefonului mobil.

6. Periuță de dinți smart

Periuțele de dinți inteligente au senzori în capul periuței de dinți care trimit informații despre obiceiurile de periere către o aplicație interactivă de pe smartphone. Periuța de dinți inteligentă înregistrează timpii de periere, cât timp speli diferite zone ale gurii, câtă presiune aplici, la ce unghi ții peria și multe altele. În plus, aplicația are de obicei și o serie de alte funcții utile, cum ar fi cronometre, jocuri, sistem de recompensare, extrem de utile mai ales pentru a atrage copiiii să se spele corect pe dinți.

7. Purificator de aer inteligent

Un purificator de aer este un dispozitiv care captează aerul dintr-o încăpere și îl filtrează de poluanți, alergeni și toxine. Un astfel de gadget este foarte util pentru persoanele cu imunitate scăzută, pentru cei care suferă de alergii, răceli frecvente, cât și pentru familiile cu copii mici care vor să trăiască într-un mediu mai sănătos. 

Cu un purificator de aer inteligent poți verifica și controla calitatea aerului din casă prin intermediul aplicației mobile oriunde și oricând. Astfel îl poți programa să funcționeze înainte să ajungi acasă de la serviciu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *