Top 10 gadgeturi pentru o casă smart de care se bucură întreaga familie

O casă smart, automatizată, se bazează pe o tehnologie avansată, ușor de folosit și care poate fi controlată de la distanță, prin intermediul telefonului mobil. Cunoscută și sub numele de ”casa viitorului”, casa smart este cea în care găsim senzori de temperatură, setări speciale de iluminat, sisteme de supraveghere de la distanță, electrocasnice smart, roboți etc. Practic, o casă inteligentă ne determină să trăim mai inteligent, adică să avem un consum mai responsabil de energie, grijă față de mediul înconjurător, contribuind în același timp la simplificarea activităților zilnice și sporirea confortului.

Prin automatizarea locuinței cu gadgeturi smart nu vorbim doar de modernizarea spațiului în care trăim, ci mai ales de reducerea emisiilor de seră și automat de reducerea poluării, ceea ce înseamnă un mediu mai sănătos pentru noi și pentru generațiile care vor veni. Pe lângă reducerea poluării, folosirea gadgeturilor dintr-o casă smart contribuie în mod direct la creșterea condițiilor de trai, precum și la economisirea de bani. Iată așadar care sunt avantajele de a avea o casă smart dotată cu gadgeturi de ultimă generație:

  • Economie de energie si de bani. Acesta este principalul avantaj al unei case smart, faptul că poți economisi bani și proteja natura, fără să renunți la confortul de acasă, ba dimpotrivă. De exemplu, iluminatul smart presupune utilizarea de LED-uri și becuri inteligente controlate de la distanță, care consumă foarte puțin, se schimbă rar, iar diferența se vede pe facturi.
  • Siguranță. De la încuietori smart, senzori care detectează mișcare, la detectoare de fum speciale, până la monitorizarea video a locuinței de la distanță, chiar de pe telefonul mobil, ești mult mai în siguranță cu astfel de gadgeturi smart.
  • Grija față de mediul înconjurător. Cu gadgeturi smart precum termostate digitale, robinete inteligente, becuri controlate prin smartphone sau aparate de aer condiționat controlate de la distanță, consumi cât ai nevoie, deoarece le poți opri sau porni în diferite momente.

Top 10 gadgeturi pentru o casă inteligentă

O modalitate de a construi o casă inteligentă este de a cumpăra diferite gadgeturi, precum senzori, becuri inteligente, camere de securitate, difuzoare și roboți pentru casă, și de a le conecta pe toate la un hub care le ajută să comunice între ele, prin intermediul smartphone-ului. 

Secretul pentru a nu cheltui exagerat este să știi ce produse inteligente pentru casă ți-ar fi de mare ajutor în prezent. Ulterior, poți mări rețeaua alegând și alte gadgeturi esențiale pentru o casă smart. Îți prezentăm 10 gadgeturi foarte folositoare într-o casă smart, care îți pot simplifica viața:

Becuri inteligente

Pentru majoritatea oamenilor interesați să locuiască într-o casă smart, iluminatul este punctul de început. Multe sisteme inteligente de iluminat funcționează perfect fără un hub central și sunt capabile să interacționeze cu alte elemente de casă inteligentă. 

De exemplu, folosind sistemul de iluminat personalizat Philips Hue poți conecta până la 50 de becuri și le poți controla pe toate prin intermediul telefonului mobil. Dispozitivul Hue Bridge este “puntea” dintre lămpile tale și aplicația de pe smartphone, putând controla până la 50 de becuri simultan. Tehnologia din interiorul becurilor wireless Philips Hue poate reda diverse nuanțe de alb – de la un alb-gălbui pentru o lumină caldă, până la cel mai rece alb-albastru și poate recrea orice culoare din spectru. De asemenea, alegând setarea ”Lectură” becurile inteligente se vor adapta imediat, schimbându-și temperatura și intensitatea pentru a crea o ambianță caldă și relaxantă.

Setează luminile să se aprindă și să se stingă atunci când nu ești acasă. Astfel, dispozitivul Hue te poate ajuta să îți asiguri paza casei tale. După instalarea becurilor, tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația gratuită Philips Hue pe smartphone sau pe tabletă. 

Termostat smart

Aceste dispozitive depășesc cu mult stabilirea unui program de încălzire și răcire bazat pe momentul în care anticipezi că ești acasă. Ele pot detecta atât când ești acasă, dar și când ești plecat, astfel încât sistemul să funcționeze numai atunci când este necesar și să eficientizeze consumul. Termostatul Netatmo este un termostat smart cu design minimalist, realizat de către Philippe Starck, care te poate ajuta să economisești până la 37% din consumul de energie. 

În plus, cu cu astfel de termostat smart poți seta temperatura din casă chiar din pat, de la birou, din vacanță sau din orice colț al lumii, prin intermediul unei aplicații de pe smartphone. Doar îți descarci aplicația pe telefon și astfel îți poți controla și monitoriza încălzirea oricând și de oriunde, direct de pe telefonul mobil, tableta sau PC.

Cameră de securitate

O cameră de securitate smart îți va permite să urmărești cu atenție casa sau biroul, mai ales când nu ești acolo pe o perioadă mai lungă de timp. Modelele de interior te pot ajuta să monitorizezi copiii și animalele de companie, în timp ce modelele de exterior pot preveni eventuale spargeri ale hoților sau prinderea lor în cazurile nefericite în care aceștia intră prin efracție.

Camerele încorporate în sonerie vă pot monitoriza intrarea casei și vă permit să interacționați cu vizitatorii fără a fi nevoie să vă apropiați de ușă – sau chiar să fiți acasă în acel moment, ci direct de pe smartphone. Camera video Netatmo Welcome vine cu o evoluție considerabilă în securizarea casei tale datorită tehnologiei de recunoaștere facială. Acest dispozitiv reține chiar și numele persoanelor pe care le vede. Când membrii familiei tale sau angajații intră în locuință, Netatmo Welcome îi recunoaște datorită acestei tehnologii revoluționare de recunoaștere a feței. 

Senzor pentru uși și ferestre

Nu îți amintești dacă ai uitat fereastra deschisă? Nicio problemă, un senzor smart te anunță de fiecare dată când se întâmplă acest lucru. Senzorul Elgato Eve Door & Window se sicronizează direct cu iPhone sau iPad folosind tehnologia Bluetooth Smart fără a necesita un hub. Poți folosi Siri pe iPhone-ul tău, iPad sau iPod touch pentru a avea detalii despre temperatura din casă, umiditatea sau starea ușilor și ferestrelor, și poți controla dispozitivele tale conectate cu Elgato Eve Door & Window folosind comanda vocală.

Încuietoare smart

Cu ajutorul încuietorii inteligente, încui și deschizi ușa cu o singură atingere a telefonului mobil. În funcție de sistemul de încuietoare pe care îl alegi, acestea se pot conecta la alte dispozitive smart din casa ta. În plus, printr-o aplicație, majoritatea îți permit să le încui și să le descui chiar și de la distanță. Bluetooth Nuki Smart Lock îți poate transforma smartphone-ul într-o cheie inteligentă. Această încuietoare îți deschide ușa când vii acasă și o încuie când pleci. De asemenea, poți avea acces virtual, de pe telefon putând gestiona cine și când să intre în casă cu ajutorul aplicației Nuki. Nuki Smart Lock 2.0 este prima încuietoare inteligentă care este conectată în permanență la internet.

Detector de fum inteligent

Detectoarele convenționale de fum și monoxid de carbon sunt dispozitive utile. Alarmele lor sunt puternice, dar ce facem în situația în care nimeni nu este acasă ca să le audă? Un detector de fum inteligent va emite și o alarmă locală, dar va trimite și o notificare către smartphone – și către oricine altcineva autorizați ca persoană de contact – dacă este detectat un pericol.

Unele alarme de fum inteligente, cum ar fi senzorul Elgato Eve Smoke, dispun de senzor de fum fotoelectric și senzor diferențial de căldură pentru a detecta atât focul, cât și fumul. 

În cazul în care este vorba de o alarmă falsă, pur și simplu o puteți închide de pe smartphone.

Lampă sterilizare aer

Lămpile UV îmbunătățesc calitatea aerului din interiorul casei, îndepărtând reziduurile biologice, precum bacteriile, virusurile sau mucegaiul. O lampă UV creează în mod artificial lumina UV, astfel încât poate fi utilizată în diverse scopuri precum sterilizarea și purificarea. O lampă UV este diferită de o lampă obișnuită, deoarece de obicei este făcută din cuarț în loc de sticlă. În interior, există un gaz inert amestecat cu mercur. Când lampa este conectată, electricitatea reacționează cu mercurul, iar lampa produce UV. 

Beneficiile folosirii unei astfel de lămpi sunt importante pentru sănătate. Astfel, se poate preveni astmul și simptomele alergice precum erupții cutanate, iritații ale ochilor, dureri de cap, oboseală și multe alte simptome cauzate de calitatea slabă a aerului din interior. 

Jardinieră smart

Dacă iubești plantele sau pur și simplu vrei să trăiești mai sănătos și ai vrea să consumi verdețuri crescute chiar de tine, ai posibilitatea să faci acest lucru chiar și într-un apartament de bloc. Mulțumită jardinierelor inteligente poți crește plante printr-un sistem de iluminat inteligent și pompă de irigare automată, făcând să crească verdeață proaspătă pe tot parcursul anului. Nu trebuie să-ți faci probleme că ai pus prea multă apă, pentru că jardiniera smart știe de câtă apă și lumină au nevoie plantele tale. 

Hrănitor automat pentru animalul de companie

Un hrănitor automat pentru animale de companie funcționează printr-un sistem ingenios de curgere a hranei, care te asigură că micuțul patruped își primește la timp mâncarea, porționată, chiar dacă nu ești acasă. Un astfel de hrănitor smart este un ajutor de nădejde pentru persoanele care lipsesc de acasă pentru mult timp, mai ales că primesc datele prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil.

Robinet de apă smart

Cu un robinet smart ai posibilitatea de a programa când trebuie stropită grădina în funcție de nevoi. Prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil, sistemul va funcționa, irigând grădina indiferent dacă ești sau nu acasă. Mai mult decât atât, va înregistra și consumul de apă în aplicație.

Cu ajutorul robinetului inteligent pentru apă Eve Aqua Smart vei putea controla sistemul de irigații prin iPhone-ului. Astfel, vei putea vedea consumul apei și vei avea un control mai mare asupra modului în care utilizezi apa. Poți seta programul de udat plantele, când nu ești acasă, iar Eve Aqua va face treaba în locul tău, apoi se va închide automat la momentul potrivit. Pur și simplu trebuie să setezi durata de funcționare, iar robinetul de apă smart va știi ce are de făcut.

Pentru mai multe soluții smart home, controlul lumini, becuri inteligente, senzori, robineți de apă smart, dispozitive smart security, prize și sisteme smart home intră pe Gadgetway.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *