Ghid Pentru Alegerea Bateriei Externe Pentru Smartphone

Cu totii am ramas cel putin o data fara baterie la telefon. Si parca tocmai atunci aveai nevoie sa mai dai un telefon urgent. Acum exista o solutie pentru a te salva in astfel de situatii: baterii externe suplimentare pentru smartphone.

Dar sunt atatea modele si de atatea capacitati incat nu stii ce sa alegi !

In primul rand ar trebui sa te gandesti cata nevoie de baterie ai in general:

–          Esti genul de persoana care pleaca in fiecare zi de acasa cu telefonul incarcat 100% si doar ocazional il descarca? In acest caz o baterie de capacitate mica (2-3000 mAh) iti este suficienta.

–          Sau esti genul de persoana care vorbeste toata ziua la telefon si orice ai face, ziua se termina cu telefonul descarcat? Ia in calcul o baterie de capacitate mare (5-10.000 mAh) sa fii sigur ca iti ajunge.

–          Sau esti genul de persoana care uita sa incarce telefonul si pleaca de acasa cu el la 50%, in cazul fericit? Atunci alege o baterie de capacitate mare (5-10.000 mAh), care te va salva in orice situatie, chiar si atunci cand uiti sa reincarci chiar si bateria.

In al doilea rand stabileste daca vrei sa iti incarci doar telefonul sau ai mai multe dispozitive de incarcat. Daca ai de incarcat atat un telefon cat si o tableta, de exemplu, atunci alege un incarcator portabil de capacitate mare, eventual cu 2 portul de alimentare.

Nu in ultimul rand: cat spatiu vrei sa aloci acestei baterii? Ai o geanta mica si abia ai loc de lucrurile esentiale? Pai si bateria este esentiala si exista baterii de dimensiuni mici pe care nici nu o vei simti ca este acolo ci doar te va ajuta la nevoie.

Sa nu uitam ca exista si incarcatoare solare de tip powerbank care te pot salva din aceste situatii si care nu necesita incarcare prealabila, dar au nevoie insa de soare puternic, fiind recomandate pentru excursii lungi pe munte sau la mare si chiar pe barca sau in avion.

De-asemenea puteti alege carcasele Mophie cu baterie inclusa, care pun bateria exact unde este nevoie de ea, atasata telefonului. Printr-un singur switch pe carcasa incepeti incarcarea telefonului. Atentie ca aceste carcase adauga greutate si face telefonul un pic mai mare, insa dubleaza capacitatea bateriei.

Trebuie sa luati in calcul faptul ca majoritatea smartphone-urilor au nevoie de 2-3000 mAh pentru o reincarcare completa, iar tabletele au nevoie in schimb de 8-10.000 mAh, in functie de capacitatea bateriei telefonului/tabletei.

Mai jos am enumerat cateva capacitati de baterii si cat incarca fiecare:

–          2-3.000 mAh – incarci majoritatea telefoanelor o data complet;

–          5.000 mAh – poti incarca telefonul de peste 2 ori sau incarci tableta o data;

–          10.000 mAh – poti incarca telefonul de pana la 5 ori sau incarci o tableta de maxim 2 ori;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *