Cadouri Crăciun pentru copii: cu ce îi poți surprinde pe copiii din era digitală

Lista cu cadouri de Crăciun pentru copii începe să îți producă o stare de stres? Efectiv nu știi cu ce să-i mai surprinzi pe copiii tăi sau poate vrei să faci o surpriză deosebită copiilor prietenilor sau rudelor? Primul lucru de care este bine să ții cont este bineînțeles vârsta copilului. Odată ce ai stabilit aspectul legat de vârstă, nu-ți rămâne de făcut decât să alegi acele cadouri de Crăciun pentru copii potrivite pentru lumea în care trăim: era digitală. 

Pentru că educația merge mână în mână cu joaca, pentru că în ziua de azi copiii nu mai sunt neapărat atrași de jocurile și jucăriile care ne fascinau nouă părinților copilăria, pentru că lumea în care trăim ne obligă să evoluăm și să ținem pasul cu tehnologia, ideile noastre de cadouri de Crăciun pentru copii în 2020 sunt inspirate din educația STEM. 

În cazul în care nu ai mai auzit până acum de educație STEM, îți spunem pe scurt că este vorba de un concept care depășește educația formală din școli și ajunge pe un tărâm al creativității și imaginației, bazându-se pe prima formă de învățare din viața copiilor: joaca.

Pentru că viitorul înseamnă tot mai mult Internet of Things, Artificial Intelligence și Voice Recognition ce poate fi mai interesant pentru un copil decât să învețe luând parte efectiv la procesul creației. Educația STEM promovează cunoașterea și învățarea bazate pe investigare și analiză directă, pentru a-i implica pe copii în mod direct și se referă la 4 mari domenii: Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. Practic, se încurajează experiența practică și le oferă copiilor șansa să aplice cunoștințe relevante, „din lumea reală”.

 

5 idei de cadouri de Crăciun pentru copiii digitali

Apariția smartphone-urilor și a tabletelor a permis copiilor mici și chiar foarte mici să aibă acces la un alt fel de cunoaștere: informația digitală. Bineînțeles, ca orice schimbare majoră, a venit la pachet cu o mulțime de avantaje, dar și dezavantaje. Dar, nu putem nega faptul că evoluția tehnologiei își va pune accent tot mai mult asupra vieții noastre, tocmai de aceea pregătirea copiilor pentru noua era digitală este o realitate de care trebuie să ținem cont. Așadar, ce spui ca în acest an să alegi cadouri de Crăciun pentru copii potrivite pentru timpurile în care trăim, jucării și jocuri care le permit să creeze și să inoveze?

Iată 5 idei de cadouri electronice pentru copii care îi vor fascina pe micii exploratori ai erei digitale:

1. Creion 3D Doodler

Creionul 3D 3Doodler folosește un flux constant de eco-plastic maleabil care se întărește repede în timp ce se răcește, aducând la viață orice obiect sau formă tridimensională, direct sub ochii copilului. Conceptul de imprimare 3D este un mod de joacă interactiv și distractiv pentru copii, care le stimulează creativitatea și imaginația. Pe măsură ce copiii se joacă, ei lucrează și învață practic, înțeleg cum funcționează principiul 3D, își îmbunătățesc abilitățile motorii fine și dezvoltarea cognitivă.

Un creion 3D oferă oportunități nelimitate de învățare pentru copii de toate vârstele. Creionul 3Doodler Start a fost conceput inițial pentru copiii cu vârsta de 14 ani, dar noul creion 3D Build & Play poate fi folosit de copii mult mai mici, începând de la 4 ani. Copiii descoperă astfel lucruri noi având beneficiul vizualizării, ceea ce îi ajută să rețină mai ușor. Un mediu vizual de învățare îmbunătățește înțelegerea informațiilor despre lume, deoarece le oferă posibilitatea să atingă și să vadă proiecte create chiar de ei.  

2.Chameleobot – cameleonul robot care își schimbă culorile

Un cadou de Crăciun pentru copii de vârste mai mici este Chameleobot. Este vorba de un cameleon robot extrem de simpatic care își schimbă culorile în timp ce merge pe o tablă tip hartă. În acest timp, jucătorii care au primit jetoane de o anumită culoare încearcă să le arunce în copacul ceremonial, doar atunci când le vine rândul, adică atunci când cameleonul are culoarea specifică jetoanelor primite. Acest joc se poate juca în 5 și combină abilitatea de a ținti, coordonarea și reflexele cu multă distracție.

3. Allien Attack – Apără Pământul de invazia extratereștrilor

Alien Attack de la Juguetronica este un joc de strategie foarte antrenant, care are ca scop prevenirea unei invazii extraterestre. Ca majoritatea jocurilor din gama Technogames, Alien Attack poate fi jucat în mai multe moduri. De exemplu, cu ajutorul aruncătorului de discuri spațiale, poți ținti și distruge extratereștri care vor să invadeze planeta înainte ca aceștia să aterizeze de pe nava mamă.

Fiecare cutie de joc include două lansatoare de discuri cu sunete de luptă, cifre pentru formarea propriului batalion de extratereștri, cărți de joc, un atlas detaliat al spațiului pentru a învăța mai multe despre caracteristicile mortale ale fiecărei specii și o mulțime de discuri spațiale ca să nu rămâi fără muniție in timpul atacului. Așadar, ce spuneți vă pregătiți pentru bătălia decisivă?

4. Robot programabil

Dacă vorbim de un copil pasionat de robotică sau informatică, atunci unul dintre acele cadouri de Crăciun pentru copii care merită trecute pe listă este robotul programabil. Cu un astfel de robot, copiiii vor înțelege mai ușor lumea roboticii și a programării, în cel mai simplu mod: jucandu-se. 

Robotron Mini include tehnologia Real Sense, care îi permite să recunoască mișcările și să răspundă la gesturi, datorită unui senzor de mișcare pe care îl are în piept. Deci, pentru a face robotul să se deplaseze înainte, înapoi sau să se întoarcă, pur și simplu pui mâna în fața senzorului și o muți în direcția dorită, iar robotul se va mișca după mână. Robotron Mini este capabil să respecte și să efectueze o succesiune de până la 50 de acțiuni.

5. Kit electronic de construcție

Un cadou perfect pentru micii pasionați de robotică și electronică este cu siguranță un kit de construcție cu circuite electrice. Dacă este un copil căruia îi place să creeze, să inventeze lucruri, atunci un kit Arduino este un cadou de Crăciun care i se va potrivit perfect. Un astfel de kit este perfect pentru a-l familiariza pe cel mic cu noțiuni simple de fizică, datorită componentelor pe care le poate conține: LED-uri, senzori, tranzistori și motor.

Acest kit Arduino pentru începători de la Robofun conține componente care nu necesită lipire, ci au conectori special gândiți pentru o conectare simplă. Practic, tot ce poate face copilul există în acest kit, în plus va găsi și cartea Arduino pentru începători, pentru a se familiariza cu conceptele generale Arduino, de exemplu, printre multe altele va învăța cum comunică placa Arduino cu senzorii. 

Jucăriile electronice sunt o idee de cadouri de Crăciun pentru copii cu care îi puteți impresiona și totodată îi veți ajuta să dobândească noi cunoștințe, pentru a-și îmbunătăți abilitățile de învățare și pentru a se distra în același timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *