12 Sfaturi pentru folosirea creionului 3D 3Doodler Create

Stim cu toti ca 3Doodler este inventatorul creionului 3D, primul creat, finantat prin Kickstarter si cel mai bun de pe piata, avand un intreg ecosistem de accesorii si multe alte surprize ce vor veni anul aceasta. Gadgetway este reprezentantul oficial al 3Doodler in Romania si datorita acestui lucru ne propunem sa venim in intampinarea publicului prin articole ca acesta, workshop-uri, consultanta, expozitii si orice fel de cerere avem de la public sau companii.

Experienta de a crea personal un obiect folosind creionul 3Doodler Create este nemaipomenita. Cel putin prima data cand incepi sa-l folosesti nu-ti mai vine sa-l mai lasi din mana. Dar stii ca trebuie sa faci totusi o pauza de 30min la fiecare 2 ore de utilizare?

Ne dorim sa folosesti intotdeauna cu placere stiloul 3Doodler, sa desenezi 3D si sa creezi cu el tot ce iti doresti. De aceea venim in intampinarea ta cu cateva sfaturi de utilizare care sa te ajute sa lucrezi mai usor cu el si sa te bucuri de fiecare moment.

Sfaturi generale

Taie capetele uzate! Aveti grija sa taiati capetele filamentelor uzate inainte de a le reintroduce in stilou. Acest lucru va preveni infundarea sau deteriorarea dispozitivului.
Setarea temperaturii: Va puteti bucura la maxim de acest dispozitiv cand acesta este utilizat la o temperatura corespunzatoare in functie de tipul de filament utilizat. Temperatura necorespunzatoare este cauza principala a diferitelor probleme.
Nu pot desena in aer! Pentru a desena in aer, cel mai recomandat este sa iti creezi o “ancora” atingand varful stiloului de o suprafata (hartie sau Doodle Pad) si apoi extrudeaza o bucata mica din filamentul de plastic. Odata ce ancora este creata, vei putea desena in aer cu usurinta. Aveti grija sa tineti stiloul nemiscat pentru 3 secunde, pentru a permite plasticului sa se intareasca inainte de a incepe sa desenati in aer.

Ia o pauza: Aveti grija sa faceti o pauza de 30 de minute dupa fiecare 2 ore de utilizare continua a dispozitivului. Trebuie sa ii lasati suficient timp sa se raceasca inainte sa reincepeti lucrul cu el.

Sfaturi pentru alimentarea plasticului

PLA: problemele legate de filamentele de PLA se corecteaza de obicei prin ajustarea temperaturii manual, cu ajutorul mini surubelnitei incluse (vezi manualul de instructiuni). Utilizatorii pot da mai incet caldura invartind surubul de temperatura la 90 de grade in sensul acelor de la ceas – ajutand filamentele de PLA sa fie mult mai moi. De obicei filamentele de PLA functioneaza mai bine cu setarile lente. Aditional, daca plasticul PLA nu se incarca corect il poti impinge manual in dispozitiv pana cand stiloul va incepe sa extrudeze plasticul. Astfel se pot rezolva multe din problemele ce pot aparea pe parcurs.

FLEXY: capatul filamentului FLEXY se poate intinde cateodata de la caldura produsa de 3Doodler, facandu-l astfel mai dificil de alimentat. I-l puteti folosi cu mai multa usurinta in momentul in care taiati filamentul la 45 de grade si folositi stiloul pe modul incet. Folosindu-l asa iti vei usura munca si va fi mai simplu de alimentat.

Blocajele: daca plasticul se blocheaza in stilou, puteti curata usor stiloul urmarind aceasta tehnica. Cu stiloul deschis, incalzit la maxim, indepartati cu grija duza cu ajutorul cheii hexagonale incluse in pachet. Dupa ce a fost indepartata duza, inserati cu grija tija de curatare in varful stiloului. Aceasta ar trebui sa impinga filamentul din stilou, astfel curatand dispozitvul.

Lucruri de evitat

Puteti preveni crearea blocajelor atata timp cat nu introduceti filamentele deja uzate in orificiul de alimentare.

Se recomanda sa se evite lasarea filamentului in stilou dupa ce acesta a fost oprit. Acest lucru poate preveni posibilele blocaje si poate fi facut prin scoaterea filamentului odata ce sesiunea Doodle s-a incheiat. Daca filamentul este prea scurt pentru a fi scos, te rugam sa inserezi instrumentul de deblocare prin duza dispozitivului, asa cum este prevazut in manualul de instructiuni, si scoateti filamentul ramas prin spatele dispozitivului.

Se recomanda doar utilizarea filamentelor oficiale pentru 3Doodler Create – ABS, FLEXY si PLA. Evitati sa folositi filamente de la terti, pentru ca ele pot dauna iremediabil dispozitivului. De asemenea, folosirea filamentelor de la terti duce la pierderea garantiei.

Utilizatorii pot preveni deteriorarea stiloului schimband duza doar dupa instructiunile din manual, cu stiloul aprins si bine incalzit. Schimband duza cand stiloul s-a racit poate duce la ruperea varfului si deteriorarea dispozitivului.

Pentru orice sfat sau problema intampinati cu produsele 3Doodler, indiferent daca l-ati cumparat de la noi sau nu, apelati cu incredere si va vom ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *